Tutkimus vahvisti: Kahvia juovat pariskunnat ovat onnellisempia

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin tehdyn tutkimuksen mukaan saatiin selville, että univelkaiset ihmiset ovat paljon tunteellisempia kuin hyvin yönsä nukkuvat ovat. Nyt uusi tutkimus on osoittanut, että pariskunnat ovat onnellisempia yhdessä jos he juovat kahvia.

Psychology Daily -sivuston mukaan tutkimus tehtiin 229 vapaaehtoisella, joista osa eli liian vähäisillä yöunilla ja osa nukkui riittävästi. Tutkimuksessa haluttiin selvittää, että miten kofeiini vaikuttaa ihmisten sosiaaliseen elämään varsinkin silloin kun he nukkuvat liian vähän.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että kahvi lievensi univelan aiheuttamia huonoja vaikutuksia ihmisten tunnepuolella ja sosiaalisissa tilanteissa. Univelasta kärsiessään pariskunnat riitelivät paljon ja olivat ärsyyntyneempiä. Kahvi lisäsi pariskuntien tunneälyä, josta on puolestaan apua riitatilanteissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.