Adoben sovellus tekee älypuhelimesta skannerin

Digi · Tim Isokivi

Elämässä tulee toisinaan vastaan tilanteita, joissa asiakirjat täytyisi muuttaa sähköiseen muotoon. Onneksi älypuhelinten korkealaatuiset kamerat ajavat jo usein samaa asiaa kuin varsinaiset skannerit. Esimerkiksi Scannable on ollut erittäin suosittu skannausohjelma älypuhelimiin.

Nyt Adobe on lanseerannut oman Scan-sovelluksensa, jonka ansiosta älypuhelimen voi muuttaa helposti skanneriksi. Uutta siinä on, että skannatut asiakirjat voi sen avulla muuttaa muokattaviksi PDF-tiedostoiksi.

Älypuhelimille on ennestäänkin saatavilla skannauksen mahdollistavia ja skannattuja kuvia PDF-muotoon muuttavia sovelluksia. Scan on kuitenkin tiettävästi ensimmäinen, joka tunnistaa automaattisesti skannattavissa kohteissa olevan tekstin tehden siitä tietokoneella muokattavan.

Scan-sovelluksen tekniikka perustuu Adobe Sensei -koneoppimisalustaan. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android ja iOS -laitteille.