Oletko henkisesti vahva? Näistä tunnistat

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisiltä vaaditaan päivittäin luonteen lujuutta ja henkistä vahvuutta. Etenkin monet ruokavaliomuutokset, tupakan lopettaminen tai esimerkiksi liikuntaharrastuksen aloittaminen vaativat henkistä lujuutta, jonka puuttuessa henkilö voi helposti repsahtaa omista päätöksistään.

Elite Daily -kanavan julkaisemalla YouTube-videolla kerrotaan mitkä asiat kertovat siitä, että henkilö on henkisesti vahva. Ensimmäisenä asiana on sitoutuminen omiin päätöksiin koskivat ne sitten roskaruoan syömisen lopettamista tai jotakin muuta. Henkisesti vahvat ihmiset pystyvät pysymään päätöksissään siitäkin huolimatta, että he eivät saisi heti näkyviä tuloksia.

Henkisesti vahvat pystyvät ottamaan erilaisia haasteita vastaan vaikka he joutuisivatkin menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Henkistä vahvuutta mitataan myös siinä, että henkilö pystyy hillitsemään ja analysoimaan omia tunteitaan ennen kuin hän alkaa toimimaan niiden mukaan.

Ihmiset, jotka ovat henkisesti vahvoja, uskovat omiin kykyihinsä ja he ovat tarpeeksi itsevarmoja vakuuttaakseen muutkin heidän osaamisestaan. Henkisesti vahvat ihmiset osaavat myös puolustaa omaa kantaansa ottamalla samalla muidenkin ajatukset ja mielipiteet huomioon.