Kysely paljasti: Moni luulee maitokaakaon tulevan ruskeista lehmistä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maito on todella arkinen elintarvike, jota löytyy lähes jokaisen ihmisen jääkaapista aina. Moni käyttää maitoa kahviin, teehen ja kaakaoon tai juo sitä sellaisenaan. Nyt amerikkalaistutkimuksessa saatiin selville ihmisten maitoon liittyviä käyttötottumuksia, ja kysely paljasti myös hieman erikoisempia uskomuksia, joita ihmisillä on maidon suhteen.

US. Dairy Innovation Center suoritti 1.000 amerikkalaisella yli 18-vuotiaalla aikuisella kyselyn, jossa kysyttiin erilaisia asioita maitoon liittyen. Kyselyn myötä kävi ilmi, että 48 prosenttia kuluttajista ei tiennyt mistä maitokaakao on peräisin. Seitsemän prosenttia vastaajista oli ollut sitä mieltä, että maitokaakaota saadaan vain ruskeista lehmistä.

37 prosenttia vastaajista kertoi Food & Wine -sivuston mukaan juovansa muilta perheenjäseniltä salaa maitoa suoraan purkin suusta. 29 prosenttia aikuisista kertoi käyttävänsä lapsiaan tekosyynä maitokaakaon ostamiselle. Vain viisi prosenttia vastaajista kertoi välttelevänsä maitotuotteita kokonaan.