Maailman kallein hampurilainen maksaa 2 000 euroa – lehtikultaa, hanhenmaksaa, hummeria…

Lux Ruoka · Tim Isokivi

Haagissa sijaitsevan South of Houston -ravintolan pääkokki Diego Buikia on kutsuttu Hollannin hampurilaiskuninkaaksi. Palkittu kokki tarjoili edellisessä työpaikassaan kuudessa kuukaudessa 15.000 hampurilaista. Nyt mies on noussut otsikoihin luotuaan tiettävästi maailman kalleimman hampurilaisen.

Jo pelkästään kansainvälisen burgerpäivän kunniaksi luodun hampurilaisen lehtikullalla päällystetty briossisämpylä on 120 euron arvoinen. Sen täytteinä on muun muassa japanilaista kuivakypsytettyä Wayagu ja Black Angus -naudanlihaa, hanhenmaksaa, Oosterschelde-joesta peräisin olevaa ja Hermit-ginillä maustettua hummeria ja iberialaista vuoristokinkkua.

Hampurilainen viimeisteltiin vaaleilla tryffeleillä, kaviaarilla ja Saus Guru -yhtiön valmistamalla erikoiskastikkeella. Hampurilaisen hinnaksi kertyi 2.000 euroa.

Diego Buik kuvailee itse hampurilaista herkulliseksi, mutta myöntää Munchies-sivustolle etteivät kalliit täytteet välttämättä tee sen parempaa hampurilaista. Miehen mukaan paras hänen maistamansa hampurilainen maksoi vain noin 16 euroa.

 

https://www.instagram.com/p/BU_JL00gdra/