Klikkifarmilta takavarikoitiin 350 000 SIM-korttia ja 474 iPhonea

Digi · Terhi Piiroinen

Thaimaassa on pidätetty kolme kiinalaismiestä klikkifarmin ylläpitämisestä. Kiinalaiset jäivät alunperin kiinni turistiviisumilla työskentelemisestä, mutta työnlaatu hämmästytti viranomaisia vieläkin enemmän. Miehet tehtailivat klikkauksia sivustoille.

Kiinalaismiesten kolmikko oli operoinut klikkejä kiinalaiselle sosiaalisen median sivustolle nimeltään WeChat. Sivustolla on kuukausittain 900 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Klikkifarmin tarkoituksena on nostaa sosiaalisen median käyttäjien tykkäyksiä, sivustovierailuja ja online-sitoutuneisuutta keinotekoisesti.

Poliisit löysivät miesten operaatiohuoneesta 350.000 SIM-korttia ja 474 älypuhelinta, kuten iPhone 5S, 5c ja 4S -malleja. Klikkifarmi sijaitsi lähellä Kambožan rajaa. Miehet olivat työskennelleet muun muassa luonnonmukaisia lääkkeitä, makeisia ja matkoja tarjoaville yrityksille.

Klikkifarmia operoiva taho oli maksanut miehille noin 4.000 euroa kuukaudessa. Miehet olivat työskennelleet Thaimaassa halvempien puhelinliittymien vuoksi. Poliisi selvittää parhaillaan, kuinka miehet olivat onnistuneet saamaan niin suuren määrän SIM-kortteja käsiinsä. Samalla paljastunee lisää bisneksessä mukana olleita tahoja, Daily Dot uutisoi.