Koira etsii vuorelta pahvilaatikoita – pelastanut niistä jo kymmeniä kissanpentuja

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Kreikassa on todella paljon katukissoja eikä ongelmaa auta se, että myös ihmiset hylkäävät omien kissojensa tekemiä pentueita pienissä laatikoissa vuorten rinteille. Nyt Aragon-niminen koira on alkanut pelastamaan kissoja löytäessään pikkuisia pentuja aina kävelylenkkien aikana.

Aragon on löytänyt viimeisen kuukauden aikana jo yli 25 kissanpentua. Yleensä kissanpennut löytyvät hylättyinä vuoren rinteeltä ja lenkkipolkujen varsilta pienissä laatikoissa. Videolla nähdään yksi monista kerroista, jolloin Aragon löysi pennut ajoissa ennen kuin ne joutuivat petoeläinten saaliiksi.

Aragon löytää laatikoita päivittäin. Usein laatikoissa on kuitenkin jäljellä vain peitto ja muutama lelu, koska pennut joutuvat usein vuorilla saalistavien kettujen ateriaksi. Aragon etsii eläinjärjestössä auttavan omistajansa kanssa pentuja luonnosta aina kävelylenkkien aikana ja onnistuukin usein johdattamaan omistajan orpojen kissanpentujen luokse.