Tekoäly ohitti ihmisen – sai täydet pisteet Pac-Man -pelissä

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin kehittelemä tekoäly on rikkonut ennätyksen, johon yksikään ihminen tai kone ei ole aikaisemmin kyennyt. Se on kerännyt suurimmat mahdolliset pisteet Atari 2600 -konsolin Ms. Pac-Man -retropelissä.

Maluuba-tekoäly onnistui saamaan Ms. Pac-Manissa 999.900 pistettä, jota enempää pelissä ei voi kerätä. Tekoäly oppi pelaamaan vahvistetun koneoppimisen ansiosta. Siinä ongelman ratkomista yrittävä algoritmi saa The Verge -sivuston mukaan joko positiivista tai negatiivista palautetta, ja oppii sitä myöten itse päättelemään tehokkaimman strategian.

Tiettävästi korkein ihmisen saavuttama pistemäärä Ms. Pac Man -pelissä on 266,330. Alun perin vuonna 1982 ilmestynyttä peliä pidetään erityisen haastavana sen arvaamattomuuden ansiosta. Tekoälyn suorittamaa ennätyksen rikkomista päästään seuraamaan Youtubessa julkaistulla videolla.