Tekoäly ohitti ihmisen – sai täydet pisteet Pac-Man -pelissä

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin kehittelemä tekoäly on rikkonut ennätyksen, johon yksikään ihminen tai kone ei ole aikaisemmin kyennyt. Se on kerännyt suurimmat mahdolliset pisteet Atari 2600 -konsolin Ms. Pac-Man -retropelissä.

Maluuba-tekoäly onnistui saamaan Ms. Pac-Manissa 999.900 pistettä, jota enempää pelissä ei voi kerätä. Tekoäly oppi pelaamaan vahvistetun koneoppimisen ansiosta. Siinä ongelman ratkomista yrittävä algoritmi saa The Verge -sivuston mukaan joko positiivista tai negatiivista palautetta, ja oppii sitä myöten itse päättelemään tehokkaimman strategian.

Tiettävästi korkein ihmisen saavuttama pistemäärä Ms. Pac Man -pelissä on 266,330. Alun perin vuonna 1982 ilmestynyttä peliä pidetään erityisen haastavana sen arvaamattomuuden ansiosta. Tekoälyn suorittamaa ennätyksen rikkomista päästään seuraamaan Youtubessa julkaistulla videolla.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat