Wonder Woman -elokuva rikkoi ennätyksen – tuottanut jo yli 100 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

DC Comicsin sarjakuviin perustuva Wonder Woman tuo valkokankaalle yhden kaikkien aikojen tunnetuimmista naissankareista. Parry Jenkinsin ohjaama ja Gal Gadotin tähdittämä elokuva on osoittautunut suurmenestykseksi valkokankaalla.

Wonder Woman tuotti ensi-iltaviikonloppunaan pelkästään Yhdysvalloissa arviolta 100,5 miljoonaa dollaria. Kyseessä on Variety-lehden mukaan eniten ensi-iltaviikonloppunaan tuottanut naisen ohjaama elokuva koskaan. Aikaisemmin ennätystä piteli Sam Taylor-Johnsonin ohjaama Fifty Shades of Grey 85.2 miljoonan dollarin ensi-iltaviikonlopun tuotoilla.

Kaupallisen menestyksen lisäksi Wonder Woman on kerännyt kiitosta myös katsojilta. Kriitikoiden arvioita yhteen keräävän Rotten Tomatoes -sivuston mukaan elokuvan arvostelut ovat olleet 93% positiivisia. Vastaavasti hahmon valkokankaalla esitellyt Batman v Superman: Dawn of Justice keräsi vain 27% positiivisia arvosteluja.

Gal Gadotin, Chris Pinen ja Robin Wrightin tähdittämä Wonder Woman kertoo amatsoniprinsessa Dianasta, joka joutuu keskelle ensimmäisen maailmansodan tapahtumia. Elokuvan on ohjannut muun muassa Monster-elokuvasta ja Jälkiä jättämättä sekä Entourage -sarjoista tunnettu Patty Jenkins.