Perussuomalaisista irtautuneilla hämmentävä domainsotku verkossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perussuomalaisista viime viikolla irtautunut eduskuntaryhmä ilmoitti aiemmin tilapäiseksi nimekseen Uusi vaihtoehto, mutta kertoi samalla julkistavansa lähiaikoina varsinaisen nimensä. Nyt uudeksi nimeksi on ilmoitettu Sininen tulevaisuus, mutta sen julkistaminen ei mennyt aivan odotusten mukaisesti.

Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmä oli nimittäin unohtanut rekisteröidä pari olennaista verkkotunnusta itselleen ennen nimen julkistamista. Niinpä verkkotunnukset ehdittiin heti julkistamisen jälkeen rekisteröidä aivan toisille tahoille, kuten myös Facebookin Sininentulevaisuus-sivutunnus.

Verkkotunnus Sininentulevaisuus.fi -sivuilla on parhaillaan domainhotellin ilmoitus. Se näyttäisi olevan Sininen tulevaisuus -ryhmän rekisteröimä, sillä verkkotunnus on rekisteröity Otto Juotteelle. Hän on ministeri Sampo Terhon erityisavustaja. Tieto uudesta nimestä kerrottiin ensimmäisenä Yleisradion verkkouutisissa kello 11.58, ja Sininentulevaisuus.fi on rekisteröity jo ennen nimen julkistamista.

Verkkotunnus Sininentulevaisuus.net ohjaa tällä hetkellä Perussuomalaisten verkkosivuille, koska sen ehti rekisteröidä perussuomalaisen Juho Eerolan eduskunta-avustaja Vilhelm Junnila. Sama mies rekisteröi jo aiemmin myös Suomenpuolue.fi-verkkotunnuksen kuultuaan, että se voisi olla uuden eduskuntaryhmän tuleva nimi. Sininentulevaisuus.com sen sijaan ohjaa tällä hetkellä Kokoomuksen verkkosivuille, mutta sen rekisteröijän tiedot eivät ole saatavilla Whois-palvelusta.

Antti Hukkasen rekisteröimä englanninkielinen Bluereform.fi ohjaa tällä hetkellä Vihreiden etusivulle. Kaikki edellä mainitut verkkotunnukset on rekisteröity tänään 19. heinäkuuta, joten niiden rekisteröijät ovat olleet tietoisia uuden eduskuntaryhmän nimestä.