Kaikkien aikojen untikilpailu suunnitteilla – Michael Phelps vastaan valkohai

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uimari Michael Phelps on kaikkien aikojen eniten olympiamitaleja voittanut urheilija. Valkohai on puolestaan Maapallon merien tehokkain saalistaja. Pian nämä vesipedot tulevat ottavat toisistaan mittaa.

Discovery Channel -kanavan järjestämässä Great Gold vs. Great White, eli suuri kultainen vastaan suuri valkoinen -tempauksessa Michael Phelps ja valkohai uivat kilpaa. Kaikkien aikojen uintikilpailu tullaan esittämään kanavalla 23. heinäkuuta.

– Näin monumentaalista tapahtumaa kukaan ei ole yrittänyt toteuttaa aikaisemmin. Maailman palkituin urheilija haastaa valtameren parhaan saalistajan. Phelps vastaan hai – kilpailu on käynnissä!, Discovery Channelin tiedotteessa julistetaan.

Maailman parhaisiin ihmisuimareihin lukeutuvan Phelpsin uintinopeusennätys on noin 9,7 kilometria tunnissa. Valkohai puolestaan voi uida jopa yli 55 kilometrin tuntivauhtia. Olympiavoittajalla on siis melkoinen haaste edessään, mikäli hän haluaa päihittää merten saalistajan.

Toistaiseksi on epäselvää, kuinka kilpailu aiotaan käytännössä toteuttaa. Todennäköisesti uimarit eivät kuitenkaan ota mittaa toisistaan samanaikaisesti samassa altaassa.