12-vuotias yrittäjä Arvi opasti virkamiehiä: ”Oon tarpeeks vanha ymmärtää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi pari vuotta sitten tuolloin 10-vuotiaasta Korumies Arvista, joka ryhtyi toteuttamaan unelmaansa hevosen ostamisesta yrittäjyyden kautta. Nuori mies myi koruja ja ansaitsi lopulta rahat omaan hevoseen. Taannoin Arvi suivaantui nuorten yrittäjien kohteluun, jolloin patentti- ja rekisterihallitus kutsui hänet vierailulle.

Arvi olisi halunnut perustaa yrityksen jo 10-vuotiaana, mutta tuolloin patentti- ja rekisterihallitus ilmoitti ikärajaksi 12-vuotta. Sittemmin ikä tuli täyteen, mutta yrityksen perustaminen maksoi alaikäiselle enemmän kuin muille.

– Mä oon vasta 12v, mutta mä oon tarpeeks vanha ymmärtää, et ei nää hommat oikeesti voi mennä näin. Etteks te virkamiehet tajuu, et me nuoret halutaa tehä duunii ja laillisesti. Miks kummassa te haluutte tehä siit nii vaikeeta, Arvi osoitti taannoin kysymyksen päättäjille.

Nyt Arvi kertoo olleensa vierailulla PRH:ssa, jossa hän keskusteli nuoriin yrittäjiin kohdistuvista epäkohdista. Paikalle oli saapunut joukko viraston johtajia, joten Arvin mielipiteet saivat arvoisensa kohtelun. Nuori mies oli tehnyt powerpoint-esityksen.

– Mut otettiin siellä TOSISSAAN ja tapaaminen meni oikein hyvillä meiningeillä. Kukaan ei solvannu ketään, ei riidelty vaa puhuttii ja kaikilla oli iloinen mieli. Ja fiilis tarttuu kehitettävii juttuihin. Mä kerroin siellä siitä, miten tärkeää on että nuoret voi perustaa omia yrityksiä, miten yrittäjyyskasvatus on koko ajan nousemassa ja miksi.

Espoon Yrittäjänaisten seminaarissa keväällä puhumassa olleella Arvilla oli valistunut näkemys tulevaisuuden työmarkkinoista, ja sitä hän välitti myös virkamiehille.

– Kerroin että tulevaisuudessa palkkasuhteet on varmasti vähenemässä ja että yritykset tulee ostaa enemmän palveluita sellaisilta kellä on oma y-tunnus. Mä kerroin et sellanen nuori jolla on oma y-tunnus saa helpommin duunii ja siks on tärkeetä et meitä nuoriiki on yrittäjinä. Sitten mä kerroin miks musta on ihan epäreiluu et nuorten (sekä maahanmuuttajien yms) on pakko maksaa rekisteröinnistä enemmän kuin muiden, Arvi kertoo vierailusta.

Lisäksi Arvi totesi, että hänellä oli lippalakki päässään ihan tarkoituksella, ja että hän on saanut siihen luvan Juha Sipilältä.