McDonald’s vaihtaa kassahenkilöstöä itsepalveluautomaatteihin

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

McDonald’s on tiedottanut, että yhtiö korvaa kassatyöntekijät ainakin 2.500 amerikkalaisessa ravintolassa automaatiolla. Pikaruokaloihin tulee laitteita, joiden kautta asiakkaat voivat tehdä tilauksensa digitaalisessa muodossa. Tilauskioskit otetaan käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Pikaruokaketjulla on jo käytössä samanlaisia tilaustapoja muualla maailmassa. Yhdysvalloissa hampurilaisravintolat ovat usein nuorten ja opiskelijoiden ensimmäisiä työpaikkoja. Maassa on toteutettu työtaisteluita parempien tuntipalkkojen puolesta.

Uutinen 2.500 kassatyöntekijän korvaamisesta sai jättiyhtiön osakkeet räjähtävään nousuun, Independent Journal Review uutisoi.

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja se löytyy 119 maasta. Pikaruokaketju tunnetaan etenkin legendaarisista Big Mac -annoksistaan, johon kuuluu kahdella pihvillä varustettu kerroshampurilainen sekä ranskalaiset perunat ja juoma.