Pikkusaukko syntyi sektiolla – voiko suloisempaa eläintä ollakaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialaisessa Tarongan eläintarhassa jouduttiin turvautumaan poikkeuksellisiin menetelmiin, kun Pia-niminen saukko ei pystynyt synnyttämään poikasiaan luonnollisesti. Eläinlääkärit suorittivat emolle keisarileikkauksen.

Valitettavasti kaksi kolmesta poikasesta menehtyi. Sen sijaan eloon jäänyt saukkopienokainen on kasvattanut kokoaan jo niin paljon, että on päässyt emonsa kanssa ulkoilemaan eläintarhan aitaukseen. Pikkusaukko on uhainalainen eläinlaji, joten poikasen henkiin jääminen on merkittävää koko lajin jatkumisen kannalta.

Naaraat hoitavat yleensä poikaset yksin. Australialaisen eläintarhan pikkusaukkopentu seuraa emoaan tiiviisti ensimmäisen vuoden ajan. Pikkusaukot on listattu uhainalaisluokitukseltaan vaarantuneiksi ilmansaasteiden, elinympäristön kaventumisen ja metsästyksen takia.