Poliisi luuli kipsilevyä kokaiiniksi – mies virui kuukausia vankilassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Floridalainen huoltomies on noussut otsikoihin jouduttuaan viettämään kolme kuukautta syyttömänä vankilassa. Mies pidätettiin poliisien luultua hänen autoonsa levinnyttä kipsilevyjauhetta kokaiiniksi.

Poliisit pysäyttivät 57-vuotiaan Karlos Cashen Floridan Oviedossa, sillä hänen autonsa etuvalot eivät olleet päällä. Sakkorangaistuksen sijaan viranomaiset kuitenkin pidättivät miehen nähtyään auton penkillä ja jalkatilassa valkoista jauhetta.

Yleismiehenä työskentelevä Cashe toimitettiin Seminolen piirikunnan vankilaan. Koska mies oli pidätyshetkellä ehdonalaisessa aikaisemmasta huumausainerikoksesta, evättiin häneltä mahdollisuus päästä vapaaksi takuusummaa vastaan.

WKMG-uutissivuston mukaan syyttäjät lähettivät autosta löydetyn aineen laboratoriotesteihin. Kolme kuukautta myöhemmin saaduissa testituloksissa selvisi, ettei jauheessa ole jälkiä minkäänlaisista huumeista. Cashe vapautui vankilasta 19. kesäkuuta.

Viranomaisten mukaan pidätyshetkellä tehty kenttätesti näytti jauheen olevan kokaiinia. Oviedon poliisilaitos on ilmoittanut tutkivansa, onko heidän kentällä täyttämänsä huumetesteri viallinen.