Kotka nappasi GoPro-kameran kynsiinsä – isku tallentui upealle videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun luontotutkija Matthew J. Beedle jätti piilotetun kameran kuvaamaan valkopäämerikotkia Alaskan Juneauun, hän osasi tuskin arvata minkälaista materiaalia se tulisi tallentamaan. Kotka päätti nimittäin viedä kameran mukanaan lennolle.

Beedle jätti hieman lohta metsässä sijaitsevan kannon päälle houkuttelemaan kotkia paikalle, ja asensi GoPro-kameran kuvaamaan sitä syömään saapuvia lintuja. Valkopäämerikotka ilmaantuikin pian noutamaan ilmaista ateriaa, mutta sen mukaan päätyi muutakin. Lintu nappasi kameran kynsiinsä.

Kotka lähti lentämään mukanaan olevan kameran kuvatessa koko ajan. GoPro-sivuston mukaan valkopäämerikotka lensi kameran kanssa ainakin 400 metrin pituisen matkan, kunnes se saapui suurikoisen kuusen luokse.

Beedle ja hänen isänsä etsivät kameraa puun alta tuntikausien ajan. Lopulta GoPro löydettiin, ja upea materiaalia siirrettin verkkoon. Video on sittemmin voittanut GoPro Awards -palkinnon.