16-vuotias poika ja 71-vuotias nainen naimisiin – uhkasivat itsemurhalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sukulaisten vastustus ja 55 vuoden ikäero eivät estäneet indonesialaista paria purjehtimasta avioliiton satamaan. Rohaya-niminen 71-vuotias leskinainen ja 16-vuotias teinipoika Selamat Riayadi ovat nousseet otsikoihin mentyään naimisiin kotikylässään.

Selamat ja Rohaya solmivat liittonsa Etelä-Sumatran Karangendahissa. Parin kerrotaan uhanneen tappaa itsensä, mikäli sukulaiset estäisivät heitä menemästä naimisiin. Lopulta paikallisen yhteisön johtaja Kusqoyo ja sulhasen veli antoivat luvan liitolle.

Metro-lehden mukaan parin rakkautta kyseenalaistettiin uutisen levittyä paikallisessa mediassa. Jotkut uskoivat heidän menneen naimisiin rahallisista syistä. Sekä sulhasta että morsianta on kuitenkin kuvailtu yhtä köyhiksi, joten raha ei todennäköisesti ollut liiton motiivina.

Naimisiin menon alaikäraja on Indonesiassa miehille 19 vuotta. Ikärajasta saatetaan kuitenkin joustaa uskonnolisiin syihin vedoten. Pari solmikin Nikah Siri -liiton, jonka yhteisö tunnustaa mutta valtio ei.