Katy Perry raivostutti australialaiset: ”Mennään jahtaamaan koaloja!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Katy Perry on herättänyt raivoa australialaisten keskuudessa uudelle mainoksellaan. Tähti esiintyi koiransa Nuggetin kanssa paikallisen Myer-tavarataloketjun mainoksissa.

Myerin videolla Katy Perry kertoo katsojille, kuinka he voivat voittaa ilmaisia lippuja hänen australiassa järjestettäviin konsertteihin. Kritiikkiä nostatti mainoksen lopussa ollut koala-aiheinen kommentti.

– Mennään jahtaamaan koaloja, Nugget!, Katy Perry sanoo koiralleen.

Kommenttia pidettiin sopimattomana, sillä koalat ovat suojeltuja eläimiä. Koiria pidetään yhtenä suurimmista uhista luonnossa eläville, uhanalaisille koaloille. Villieläinlääkäri Claire Madden kuvaili Perryn ja Myerin mainosta sopimattomana ja sivistymättömäksi.

– Perry on roolimalli monille nuorille. Tämä mainos tuhoaa kaiken hyvän työn jota olemme tehneet yrittäessämme saada ihmiset pitämään koiransa kaukana koaloista, Madden kertoi Courier-Mail -lehdelle.

Alkuperäinen mainos poistettiin sittemmin verkosta, ja Myer-tavarataloketju on sittemmin julkaissut siitä uuden version. Uudessa versiossa Katy Perry kertoo Nuggetille, että on aika noutaa lemmikille Australiaan vaadittava koirien oma passi.