Taiteilija ahkeroi pellolla – Vladimir Putinin jättimäinen kuva näkyy vain ilmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Peltokuvioita on joskus väitetty muukalaisten tekemiksi, mutta osa maanviljelijöistä tehtailee niitä myös tarkoituksella. Italian Castagnarossa on taiteiltu Venäjän presidentti Vladimir Putinin kasvokuva pellolle. Jättikokoinen muotokuva näkyy vain ilmasta.

Italialainen taiteilija Dario Gambarin on luonut Vladimir Putinin potretin italialaiselle pellolle lähelle Veronaa. Syynä oli Hampurissa järjestettävä maailman rikkaimpien maiden G20-kokous. Putinin muotokuva on peräti 135 metriä leveä.

Associated Pressin mukaan Gambarin on toteuttanut samankaltaisia taideteoksia ennenkin. Viime vuonna hän tehtaili pelloille muun muassa Donald Trumpin ja Hillary Clintonin muotokuvat osana Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanjaa ja siihen liittyvää keskustelua. Taiteilija ei luonnostele muotokuvia etukäteen, vaan ajaa kuvion traktorilla luottaen omaan hahmotuskykyynsä, Independent.ie-sivusto uutisoi.