Apinat olivat hyökätä perheen kimppuun – poika kuvasi videolle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Villieläimia lähestyessä on syytä olla tarkkana, sillä ne saattavat käyttäytyä arvaamattomasti liian lähelle saapuvia ihmisiä kohtaan. Tämän sai huomata floridalaisessa luonnonpuistossa vieraillut perhe.

Youtubessa julkaistulla videolla perhe kohtaa Floridan Silver Springsin kansallispuistossa reesusmakaki-apinoiden lauman. Apinat istuvat ensin rauhallisesti paikoillaan perheen pojan kuvaamalla videolla, mutta pian kaikki muuttuu.

Apinat eivät suhtaudu ihmisiin ilolla, vaan sähisevät ja lähtevät jahtaamaan heitä. Paikalla ollut Susie Ramsay kertoo ABC-uutissivustolle, etteivät he menneet lähelle apinoita, katsoneet eläimiä silmiin tai yrittäneet ruokkia niitä.

Reesusmakeja ei elä Floridassa luonnonvaraisena. Niitä tuotiin puistossa luonnonpuistossa sijaitsevalle saarelle 1930-luvulla vetonaulaksi. Apinat uivat pois saarelta, ja nykyään niitä arvioidaan elävän Silver Springsin kansallispuistossa noin 200 kappaletta.

Tutkijat pelkäävät reesusmakien leviävän myös Silver Springsin ulkopuolelle. Apinat ovat kokoisekseen erittäin vahvoja, ja voivat aggressiivisina aiheuttaa ihmisille vakavia vammoja.