Kreikka laillisti kannabiksen lääkekäytön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen käytön laillistaminen on yleistynyt viime vuosien aikana eri puolilla maailmaa. Nyt lääkekannabiksen käyttö on laillistettu myös Kreikassa.

Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasin mukaan lääkärit voivat pian kirjoittaa lääkekannabisreseptejä erilaisten saurauksien hoitoon. Lakiuudistuksen myötä Kreikka on kuudes Euroopan valtio, jossa kannabiksen lääkekäyttö on sallittu.

Kannabista käytetään muun muassa lihaskouristusten, post-traumaattisen stressihäiriön, kroonisten kipujen ja syövän hoitoon. Kannabis siirtyy myös A-luokan koviksi määritellyistä huumeista B-luokan miedommiksi määriteltyjen huumeiden joukkoon.

Toistaiseksi on epäselvää, kuinka lääkekannabista tullaan Kreikassa kasvattamaan ja jakelemaan. Lakiuudistuksen uskotaan kuitenkin olevan hyväksi Kreikan taloudelle. The Independent -lehden mukaan Kreikka voisi uuden lain myötä myös kuljettaa lääkekannabista muihin maihin, joissa sen käyttö on sallittua.