Näin ihmiset tuomitsevat huulipunan perusteella

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meikkityylillä naiset voivat muuttaa ulkonäköään ja ilmaista myös sitä millaisella mielellä he ovat liikkeellä. Itseilmaisun lisäksi myös muut arvostelevat ja tekevät omia päätelmiään toisista sen perusteella miten he ovat meikanneet itsensä.

Boldly-kanava on julkaissut YouTube-videon, jossa nähdään miten ihmiset arvostelevat naista hänen huulipunansa sävyn perusteella. Nainen kokeilee videolla minttua, punaista, mustaa ja kirkasta vaaleanpunaista huulipunaa ja kokoaa yhteen ihmisten tekemät arvostelut.

Mustaa, punaista ja mintun väristä punaa käytettäessä naisen iän arvioitiin olevan 22-25 vuotta. Pinkin huulipunan kohdalla nainen arvioitiin nuoremmaksi 18-21 -vuotiaaksi. Vihreän huulipunan kohdalla ihmiset ajattelivat, että nainen on työtön, mutta muiden sävyjen kohdalla hänet arvioitiin keskituloiseksi.

Punainen huulipuna antoi tuntemattomille ihmisille sellaisen kuvan, että nainen oli itsevarma, hauska, hyvin kouluttautunut ja työelämässä. Mustaa huulipunaa käytettäessä nainen koettiin itsevarmaksi, vakavaksi ja luovaksi, mutta vihreän huulipunan kohdalla nainen koettiin huomionhakuiseksi.