Näin ylipaino vaikuttaa ihmisten kohteluun – naisen kiteytys leviää verkossa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosien aikana positiivista minäkuvaa on alettu ajamaan mediassa ja muotialalla. Tunnettuja pluskokoisia malleja on alalla enemmän kuin koskaan, ja ihmiset haluavatkin aktiivisesti muuttaa mielikuvia ja asenteita siitä miltä naisen tulisi näyttää. Erään naisen mielestä hoikkia ihmisiä kohdellaan silti tänäkin päivänä eri tavalla kuin isompikokoisia.

Gracie-niminen nainen on julkaissut Twitter-kanavallaan kaksi kuvaa, jotka hänen mielestään kuvaavat osuvasti sitä miten eri tavalla eri kokoisia ihmisiä kohdellaan. Toisessa kuvassa normaalikokoinen nainen syö jättikokoista hampurilaisateriaa osallistuessaan ravintolan ruokahaasteeseen ja toisessa ylipainoinen tyttö on uimarannalla.

Kaksi kuvaa ja niiden saamat kommentit kuvaavat naisen mukaan täydellisesti sitä miten etuoikeutetussa asemassa hoikat ihmiset ovat ja miten isompikokoisia kammoksutaan. Hoikan ihmisen ylensyöminen on näyttänyt monien mielestä seksikkäältä, mutta onnellinen ylipainoinen tyttö rannalla on kommentoijien mukaan kuvottava.