Videopelifoorumi esti presidentin salamurhasuunnitelman

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskalainen mies on pidätetty hänen suunniteltuaan maan tuoreen presidentin, Emmanuel Macronin salamurhaa. 23-vuotias mies jäi kiinni videopeleihin erikoistuneen internet-foorumin käyttäjien toiminnan ansiosta.

Salamurhaa suunnitellut oli kysellyt videopelifoorumilla, mistä hän voisi hankkia Kalashnikov-tyylisen aseen. The Guardian -lehden mukaan keskustelupalstan muut käyttäjät tekivät miehestä ilmoituksen poliisille.

Nimeämätön mies oli hyökännyt häntä pidättämään saapuneita poliiseja vastaan puukon kanssa. Hänen suunnitelmsisaan oli murhata taannoin vaalit voittanut Macron Ranskan kansallispäivän juhlissa 14. heinäkuuta.

Tekoa suunnitellutta miestä syytetään terroristi-iskun suunnittelusta. Nationalistiksi itseään kutsunut mies kertoi haluavansa hyökätä myös muslimeja, juutalaisia, tummaihoisia ja homoja vastaan.