Ystävät perhettä tärkeämpiä – vaikuttavat terveyteen ja onnellisuuteen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ei liene yllätys, että sosiaalisella elämällä on suuri merkitys ihmisten terveydelle. Aiheesta on kertaalleen toteutettu tutkimus, jonka mukaan ystävillä saattaa olla jopa suurempi vaikutus hyvinvointiin kuin perheellä ja sukulaisilla. Toisin sanoen nyt kannattaa nauttia kavereiden kanssa hengailemisesta lääkärin määräyksellä.

Michigan Staten yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan ystävillä on tärkeä merkitys terveydelle. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä enemmän kaverit voivat auttaa terveyden ja onnellisuuden ylläpitämisessä. Tutkimuksen mukaan ystävät vaikuttavat kehon ja mielen hyvinvointiin jopa sukulaisia enemmän.

Tutkimukseen osallistui liki 7.500 amerikkalaista. Tutkimuksen mukaan kaukana kavereista asuneet ihmiset sairastuivat muita helpommin kroonisiin sairauksiin. Jos ystävät olivat kuitenkin tukena, lähellä ja läsnä, tunsivat ihmiset elämänsä laadun onnellisemmaksi.