Game of Thrones rikkoi katsojaennätyksiä – ja kaatoi HBO:n verkkosivut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO:n Game of Thronesin odotettu seitsemäs tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa viime sunnuntaina. Kauden ensimmäinen jakso Dragonstone on jo rikkonut HBO-kanavan katsojaennätyksiä.

Game of Thronesia kerääntyi katselemaan Yhdysvalloissa 16,1 miljoonaa silmäparia. Noin 10,1 miljoonaa heistä seurasi jaksoa televisiosta ja loput HBO Go ja HBO Now -suoratoistopalveluiden kautta. Vastaavasti kuudennen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa seurasi 10,7 miljoonaa katsojaa.

Uuden kauden avausjakson suosiolla oli myös toisenlaisia vaikutuksia. Hollywood Reporter -sivuston mukaan HBO:n kotisivu kaatui valtavan kävijämäärän ansiosta. Myös HBO Now -suoratoistopalvelu toimi kehnosti monien käyttäjien yrittäessä katsella uutta jaksoa.

Game of Thronesin parhaillaan käynnissä oleva seitsemäs kausi tulee koostumaan ainoastaan seitsemästä jaksosta aikaisempien kymmenen jakson sijaan. Tuleva kahdeksas tuotantokausi tulee olemaan sarjan viimeinen.