Suuri valkohai keskeytti surffikilpailut – kilpailijat evakuoitiin vedestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Afrikan Jeffreys Bayssa järjestetty surffikilpailussa elettiin taannoin jännityksen hetkiä haiuhan vuoksi. World Surf League -kilpailu jouduttiin keskeyttämään hetkellisesti vedessä uineen valkohain ansiosta.

Kilpailijat Mick Fanning ja Gabriel Medina noudettiin pois vedestä sen jälkeen, kun kolmimetrinen valkohai havaittiin uimassa heitä kohti. Kilpailun järjestäjät seurasivat hain liikkeitä, ja tapahtuma jatkui eläimen uitua pois alueelta.

Fanning joutui lähikohtaamiseen hain kanssa samassa kilpailussa vuonna 2015. Tuolloin mies selvisi tilanteesta lyömällä hänen kimppuunsa hyökännyttä haita. Myös tuolloin kilpailu järjestettiin Jeffrey’s Bayssa.

– Olen onnellinen siitä, että meidät noudettiin pois vedestä. Hait ovat kuin sukellusveneitä. Pitkiä ja pyöreitä… Ne ovat valtavia petoja, Fanning kuvaili ABC-uutissivustolle.

Kilpailu jatkui haiuhan jälkeen normaalisti kaksikon välisen neljännesfinaalin merkeissä. Medina voitti Fanningin pistein 17.40 – 11.33.