Ihmiset pettyivät – Michael Phelps ei uinutkaan kilpaa valkohain kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme noin kuukausi sitten Discovery Channelin järjestävän uintikilpailun maailman nopeimman uimarin Michael Phelpsin ja tehokkaimman saalistajan, eli valkohain välille. Olympiavoittaja ei kuitenkaan uinut oikeasti valkohaita vastaan. Kilpailu toteutettiin animaation avulla.

Ihmiset ovat raivostuneet Discovery Channelin vedätyksestä, jonka mukaan televisiossa tarjoiltaisiin ennennäkemätöntä urheiluviihdettä. Viime kuussa lupailtiin, että moninkertainen olympiavoittaja Michael Phelps ottaisi mittaa valkohaista Etelä-Afrikassa avomerellä. Uimari ei kuitenkaan uinut oikean eläimen kanssa sadan metrin matkalla, vaan häntä vastassa oli tietokoneanimaatio. Tiedemiehet olivat laskeneet hain uintinopeuden animointia varten.

Tietokoneella luotu eläin ui sata metriä ajassa 36,1 sekuntia, mikä oli peräti kaksi sekuntia parempi Phelpsin aikaan verrattuna. Twitter täyttyi pettymystä huokuvista teksteistä, joissa ihmiset moittivat uintikilpailua. Monen mielestä televisiokanavan olisi pitänyt mainostaa, että Michael Phelps ui tietokoneanimaatiota, eikä valkohaita vastaan, Daily Mail uutisoi.