Tulva iski pankkiholviin – setelit tuhoutuivat käyttökelvottomiksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Wisconsissa sijatisevaa pankkia on kohdannut mittavia aineellisia vahinkoja aiheuttanut onnettomuus. Burlingtonin kaupunkia koetellut tulva tuhosi pankin holvissa olleet setelit.

Jopa 50 sentin korkeudelle yltänyt tulvavesi teki Fox River State Bankin pankkiholviin säilötyistä seteleistä käyttökelvottomia. Pankki on luvannut asiakkailleen maan keskuspankin korvaavan kaikki onnettomuudessa tuhoutuneet rahat.

Pankin toimitusjohtaja Keith Polleck ei paljastanut, kuinka paljon kätesirahaa tulva onnistui tarkalleen ottaen tuhoamaan. Fox River State Bank jouduttiin sittemmin sulkemaan useaksi päiväksi siivoustöiden ajaksi. Polleckin mukaan tulvan koettelemille ihmisille ja yrityksille tullaan tarjoamaan hätälainoja.

– Ihmiset ovat joutuneet kärsimään tämän tulvan vuoksi. Jos he tarvitsevat apua kotinsa tai yrityksensä korjaamiseen, haluamme tarjota apua, Polleck kuvaili Journal Times -lehdelle.