Poltitko ihon auringossa? Tehokas apu löytyy kaupan hedelmäosastolta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aloe veraa on perinteisesti hyödynnetty auringon aiheuttaminen ihon palovammojen hoidossa. Mikäli ei halua tuhlata pientä omaisuutta after sun -voiteisiin, voi apua hakea myös ruokakaupan hedelmäosastolta.

PureWow-sivusto vinkkaa, että vesimelonista voi saada oivaa apua auringon polttamalle iholle. Paloittele vesimeloni siivuiksi samaan tapaan kuin ennen syömistä, ja hiero hedelmälihaa auringon punoittamaan kohtaan. Vesimelonissa on runsaasti nestettä sekä lykopeeni-nimistä väriainetta.

Lykopeenin on todettu suojaavan syöpä-, sydän- ja verisuonitaudeilta. Lykopeeni auttaa ihoa voimaan paremmin ja lievittää kipua auringonpolttamissa. Vesimeloni on terveellistä myös sisäisesti nautittuna.