Temppeli upposi tulvaveteen Myanmarissa – munkki kuvasi lohduttoman näyn

Ohhoh! · Tim Isokivi

Myanmaria ovat viime päivinä koetelleet voimakkaat tulvat. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja jopa 90 000 asukasta on menettänyt kotinsa maan keski- ja eteläosiin iskeneiden valtavien vesimassojen ansiosta.

Verkossa levinneellä videolla nähdään, kuinka kokonainen temppelin osa tuhoutuu tulvan vaikutuksesta. Dramaattisella videolla buddhalaisten pagodi vajoaa veteen ihmisten seuratessa voimattomina vierestä.

Lohduttoman näyn ikuisti videolle temppelissä asunut munkki Pyinnya Linkara. Hänen mukaansa temppeli sijaitsi vielä kaukana joesta silloin, kun se rakennettiin vuonna 2009.

– Joki on kuluttanut maata pois vuosi vuoden perään. Nyt pagodi on vajonnut sen syvyyksiin, munkki kuvaili AFP-uutistoimistolle.