Pariskunnan söpö lemmikki ihastuttaa – kinkaju on sademetsien asukki

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridalainen pariskunta halusi astetta erikoisemman lemmikkieläimen kotiinsa telmimään. He hankkivat eksoottisen kinkajun, eli Etelä-Amerikan sademetsistä kotoisin olevan kierteishäntäkarhun. Söpöläisen nimi on Stella.

Puolikarhujen lajiin kuuluva kinkaju on hunajanruskealla turkilla varustettu taitava kiipeilijä. Metsissä elävä laji ihastutti Justin ja Samantha Powellia niin paljon, että perhe hankki kyseisen pesukarhun sukulaisen lemmikkieläimekseen. Kinkajusta on ollut suuresti iloa, vaikka se nukkuukin suurimman osan päivästä ja valvoo öisin.

Kinjajua on vaikea kouluttaa, siksi se ei sovellu lyhytpinnaisten kasvattajien lemmikkieläimeksi. Barcroft Animalsin julkaiseman videon perusteella Stella on hurmaava eläin, joka rakastaa leikkimistä ja hedelmien syömistä.