Salaliittoteoreetikot säikähtivät – ravintolat pentagrammin muodossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisella ravintolaketju Outback Steakhousella on likimain tuhat liikettä ympäri Yhdysvaltoja, Etelä-Amerikkaa, Australiaa ja Aasiaa. Nyt sosiaalisessa mediassa leviää karttakuvia, joihin on merkattu ravintoloiden sijaintipaikkoja. Netinkäyttäjät ovat huomanneet, että liikkeet sijaitsevat tasaisten välimatkojen päässä toisistaan.

Outback Steakhousen ravintolat muodostavat pentagrammeja kartalle, Huffington Post raportoi. Tätä mieltä ovat ainakin salaliittoteoreetikot, jotka ovat ryhtyneet julkaisemaan kuvia karttojen kuvakaappauksista sosiaaliseen mediaan. Outback Steakhouse on vastannut spekulointeihin julkaisemalla kuvan heidän suosikkiannoksestaan Bloomin’ Onionista, friteeratusta sipulista, joka on muodoltaan niin ikään hieman tähtimäinen.

Pentagrammi on yhdistetty usein uuspakanallisiin ryhmittymiin tai satanismiin. Symbolin alkuperäinen merkitys on kuitenkin tarkoittanut joko ilmansuuntia, klassisia alkuaineita tai elementtejä ja matemaattisesti täydellistä kuviota. Symboli on yhdistetty usein myös salaseurojen käyttämiin tunnuksiin.