Nestetäytteisistä iPhone-koteloista vakavia palovammoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nettiin on viime päivinä julkaistu lukuisia kuvia ja tarinoita siitä, kuinka kännyköiden glitterkuoret ovat aiheuttaneet ikäviä palovammoja käyttäjien iholle. Kuorten sisällä oleva kemikaali on syövyttävää. Osa valmistajista on pyytänyt palauttamaan kuoret tehtaalle.

Kännyköiden glitterkuoria on myynnissä lähes jokaisessa puhelimen lisävarusteita myyvässä nettikaupassa. Yhdysvalloissa on nyt raportoitu lukuisia tapauksia, joissa puhelimen kuoreen tulleesta säröstä on valunut ihoa syövyttävää nestettä. Maailmanlaajuisesti tapauksia on tullut virallisesti tietoon 24 kappaletta.

Yksi kuoria valmistavista tahoista on yritys nimeltään MixBin, joka on pyytänyt asiakkaita palauttamaan kaikki iPhone 6, 6s ja 7 -malleihin lokakuun 2015 jälkeen ostetut glitterkuoret tehtaalle takaisin. Asiasta uutisoi BuzzFeed.