Ryhävalas eksyi venesatamaan – mykistävä näky laiturien keskellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merten jättiläiset ovat yleensä kunnioitusta herättäviä näkyjä, kun niitä kohtaa merellä, mutta joskus ne päätyvät kuitenkin jostain syystä myös paikkoihin, joihin ne eivät kuulu. Nyt Pacific Eagle Air Cam on kuvannut tapauksen, jossa valtava ryhävalas oli eksynyt venesatamaan.

Reilun 13 minuutin videolla nähdään miten ryhävalas uiskentelee rauhallisesti Ventura Marina -venesataman laiturien välissä etsien ilmeisesti ulospääsyä. Satama sijaitsee luonnonsuojelualueella, jonka ohi ryhävalaat uivat keväisin matkalla kohti viileämpiä vesiä.

Tällä kertaa yksi yksilö päätyi hieman väärään paikkaan. Videon tietojen mukaan ryhävalas opastettiin avoimille vesille vedenalaisten kaiuttimien avustuksella, sillä kaiuttimista sille soitettiin muiden ryhävalaiden ääniä.