Internetin vihatuin mies jopa 45 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turing Pharmaceuticals -yhtiön toimitusjohtaja Martin Shkreli nousi nopeasti yhdeksi internetin vihatuimmista miehistä ostaessaan AIDS-lääkkeen patentin ja nostettuaan lääkkeen hintaa 5.000 prosentilla. Sittemmin hän keräsi sosiaalisessa mediassa rahaa huutokauppaamalla kasvoihinsa osuvaa lyöntiä.

Nyt 34-vuotias Shkreli on tuomittu oikeudessa petoksesta. Hänen viisi viikkoa kestänyt oikeudenkäyntinsä nousi kohun keskiöön, kun hän kritisoi somessa muun muassa syyttäjää ja tuomareita sekä nimitti oikeudenkäyntiä noitavainoksi. Eilen tuomio julistettiin viiden päivän harkinnan jälkeen.

Hänet todettiin syylliseksi kolmeen petokseen, joista kahdesta ensimmäisestä hänet voidaan tuomita yhteensä peräti 40 vuodeksi vankeuteen ja kolmannesta viideksi vuodeksi. Varsinainen tuomio julistetaan vasta myöhemmin, ja se tuskin tulee olemaan maksimituomio. Tuomiot tulivat rahastoihin liittyvistä epäselvyyksistä ja huijauksista.