Maailman pitkäikäisin perhe – salaisuutena kaurapuuro

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Irlannissa asuvat Donnellyt ovat saavuttaneet Guinnessin maailmanennätyksen pitkäikäisyydellään. Perheen 16 sisaruksesta 13 on edelleen hengissä, ja he ovat on tällä hetkellä 72–93-vuotiaita. Nyt vetreät maailmanennätyshaltijat ovat paljastaneet pitkän iän salaisuuden.

Telegraphin mukaan Donnellyn sisarusten yhteenlaskettu ikä on 1.075 vuotta. Sisarukset oppivat aikoinaan isältään tavan, jota he ovat noudattavat edelleenkin päivittäin. He syövät kaurapuuroa kaksi kertaa päivässä.

Päivän ensimmäinen puuroannos nautitaan tasan aamuseitsemältä ja toinen juuri ennen nukkumaanmenoa iltakymmeneltä. Tapa on sopinut kaikille perheenjäsenille, ja kaurapuurosta on tullut tärkeä osa heidän päivärytmiään. Terveellisellä tavalla on todistettavasti ollut seurauksensa.