NASA vastasi virallisesti lapsen työhakemukseen – kannusti opiskelemaan avaruustieteitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain liittohallituksen alainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA hakee parhaillaan palkkalistoilleen uutta työntekijää, jonka tehtävänä on varmistaa, että Maahan ei päädy planeettamme ulkopuolisia mikro-organismeja avaruusmatkoilta. Yksi hakemuksen täyttäneistä oli yhdeksänvuotias Jack Davis. Nyt NASA on vastannut neljäsluokkalaiselle.

NASA lähetti julkisen vastauksen itseään Guardian of the Galaxy -nimellä kutsuvalle yhdeksänvuotiaalle Jack Davisille. Vastauksen laatinut planetaarisen tieteen osastonjohtaja tohtori James L. Green on ylpeä siitä, että neljäsluokkalainen haki rohkeasti maapallon suojelupäällikön työtehtävää. Greenin mukaan työtehtävä on todella siisti, mutta tärkeä. Ammatissa tulee turvata Kuusta, asteroideista ja Marsista otettujen näytteiden suojaaminen sekä se, että Maan organismeja ei päädy avaruuteen.

– Olemme aina kiinnostuneita lahjakkaista tulevaisuuden tiedemiehistä ja insinööreistä, joten toivon, että tulet opiskelemaan ahkerasti ja käymään koulusi hyvin. Toivottavasti näemme sinut vielä jonakin päivänä täällä NASA:ssa, Green kirjoitti.

NASA:n uuden työtehtävän hakijoilla on oltava korkeakoulututkinto tieteessä tai matematiikassa ja kokemusta kansallisista avaruusohjelmien suunnittelusta, toteuttamisesta tai valvonnasta. Toimenkuvan palkkaus on noin 150.000 euroa vuodessa, johon tulee päälle avaruusjärjestön edut ja lisät. Hakemuksia voi lähettää NASA:lle elokuun 14. päivään saakka.

NASA