Unelmien työpaikka! Pandojen hoitaja haussa Ähtärin eläinpuistoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pandat on valittu monissa äänestyksissä maailman söpöimmiksi eläimiksi, ja pandat sykähdyttävät kerta toisensa jälkeen niin videoina kuin kuvinakin. Voidaan siis tehdä johtopäätös, että työ pandojen hoitajana olisi monille eläinystäville unelmien täyttymys. Nyt siihen on mahdollisuus.

Ähtärin eläinpuisto on nimittäin julkaissut työpaikkailmoituksen, jossa se hakee työntekijöitä huippuharvinaiseen työtehtävään pandojen hoitajana vakituiseen työsuhteeseen. Työtehtävä on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkää pandojen kanssa oleskelemista.

– Vastuualueena on ensisijaisesti jättiläispandojen hoito sekä muut Ähtäri Zoon osoittamat tehtävät ja kohteet. Tehtävä edellyttää jatkuvaa ja osin itsenäistä työskentelyä jättiläispandaan liittyvien sidosryhmien kanssa (Kiina, pandatarhat maailmalla ja sidosryhmät) ja yhteydenpitoa edellä mainittujen tahojen kanssa kirjeitse, puhelimitse ja sähköisten viestimien avulla, Ähtärin eläinpuisto kertoo.

Hakijalta edellytetään eläintarhaeläinten hoitajan pätevyyden tai sellaiseen kouluttautumisen lisäksi laajaa eläinten tuntemusta, yhteistyökykyä, joustavuutta ja asiakaspalvelualttiutta. Valinnassa painotetaan erityisesti kiinnostusta ja kyvykkyyttä media- ja yleisötyöskentelyyn osana eläintenhoitotiimiä ja asiakaspalvelua.

Työntekijä osallistuu ensin puolen vuoden perehdyttämisjaksoon, jonka aikana perehdytään jättiläispandojen hoitoon, eläinlääkintään, eläintieteen ja suojeluun liittyvään materiaaliin. Perehdytys käydään osittain Kiinassa. Hakemukset tulee jättää 18. elokuuta mennessä.