Historiallinen talo myydään 10 dollarilla – ostajalle todella haastava velvollisuus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Jerseyssä sijaitseva historiallinen kuuden makuuhuoneen talo on myynissä 10 dollarin hintaan – mutta edullisella myntihinnalla on syynsä. Ostajan täytyy nimittäin siirtää koko rakennus uuteen paikkaan.

New Jerseyn Montclairissa sijaitseva talo on arkkitehti Dudley S. Vanin suunnittelema. Vuonna 1906 valmistunut rakennus on kooltaan 371 neliömetriä, ja siinä on asunut muun muassa urheilija Aubrey Lewis.

CBS-uutissivuston mukaan rakennus täytyy siirtää, sillä Montclairin suunnittelulautakunta hyväksyi taannoin suunnitelman rakentaa tontille kahdeksan uutta kotitaloa. Rakennusta ei kuitenkaan haluta purkaa sen historian vuoksi.

10 dollarin myyntihinnan lisäksi ostajan täytyy maksaa kaikki rakennuksen siirtämisestä koituvat kulut. Rakennuksen siirtämisen ja siitä koituvan remontoinnin uskotaan maksavan kymmeniä tuhansia dollareita.