Seksiä kuukautisten aikana? 10 hyötyä listattiin!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ajetaanko teidän parisuhteessa niin sanotusti punaisia päin? Toisten mielestä kuukautisten aikana harrastettu seksi on ällöttävää, mutta osa pariskunnista pitää menkkojen aikana rakastelemista vain järjestelykysymyksenä. Nyt on aika kaivaa pyyhkeet esiin ja peittää sänky. Seksi kuukautisten aikana kannattaa.

Kuukautisten aikana harrastettu seksi ei muuta pariskuntaa yltä päältä veren peitossa olevaksi, eikä näky muistuta zombien aiheuttamaa maailmanloppua. Toki kuukautisveri aiheuttaa sotkua, mutta etenkin menstruaation alku- ja loppuvaiheessa vuodon määrä on vähäinen. Naiset ovat kuukautisten aikaan yleensä seksinnälkäisiä ja kiihottuvat helposti.

Kuukautiset aiheuttavat myös sen, että naisen tuntoaisti on herkempi ja liukastus syntyy kuin itsestään. On myös tutkittu tosiseikka, että orgasmit auttavat ja lieventävät kuukautiskipuja, joten miksi ei nauttisi luonnonmukaista kivunlievitystä synteettisten lääkkeiden sijaan?

Kuukautisten aikana harrastettu seksi sopii pareille, jotka tuntevat toisensa. Se saattaa jopa syventää suhdetta ja lisätä luottamusta. Kun molempien osapuolten on poistuttava mukavuusalueelta, voi parisuhteen seksi nousta uudelle tasolle pysyvästi. Viikon verran kuukautisista kärsiville tiedoksi, että menkkojen aikana harrastettu seksi voi jopa lyhentää kuukautisten kestoa.

Femail Firstin mukaan noin 70 prosenttia ihmisistä suosittelee seksiä kuukautisten aikana. Suurin osa naisista on rakastellut menstruaation aikana, esimerkiksi suihkussa. Eikä pidä unohtaa, että seksi lisää merkittävästi hyvinvointia. Kuukautisten aikana kaikenlainen itsetunnon kohottaminen on tarpeen.