Stara kuukautiset

Terveys Viihdeuutiset

Uusi kuukautissuoja naisille – liimapuikolla häpyhuulet kiinni!

Naisten yleisimmät markkinoilla olevat hygieniatuotteet kuukautisia varten ovat pikkuhousunsuojat, tamponit ja kuukupit. Nyt eräs yritys väittää kehittäneensä uudenlaisen menetelmän, joka perustuu siihen, että häpyhuulet liimataan kiinni.

Lääkäri Dan Dopps on perustanut Mensez-nimisen yrityksen, joka on tuomassa markkinoille nyt hyvin erikoista kuukautissuojaa. Tuote on huulipunalta näyttävä valkoinen liimapuikko, jolla naisen tulisi liimata häpyhuulensa kiinni.

Yhtiön väitteiden mukaan liiman ansiosta kuukautisvuoto pysyy vaginan sisällä eikä valu ulos. Kun nainen menee vessaan, virtsa kostuttaa liiman, jolloin sen teho loppuu ja häpyhuulet avautuvat. Tällöin yhden vessakäynnin aikana vuoto valuisi tuotelupauksen mukaan ulos vasta silloin kun naisen tulee käydä muillakin tarpeillaan.

Naiset eivät kuitenkaan näytä ottaneen uutta menetelmää hyvällä vastaan vaan monien mielestä tuote kuulostaa naurettavalta ja epämiellyttävältä. Moni on myös epäillyt suorasanaisesti koko idean käytännön toimivuutta. Aika näyttää tuleeko yritys joskus tekemään tuotteellaan miljoonia, vai unohtuuko se muiden toteutuskelvottomien keksintöjen kanssa.

You guys. The Chiropractor in West Wichita owns this fucking business and I. Am. Crying. 😂😂😂😂😂Meranda Cathlene Lee look

Publié par Thea Butler sur vendredi 17 février 2017

Ohhoh!

Joogi ei häpeä kuukautisiaan – verinen kuva leviää Instagramissa

Joogaopettaja Steph Gongora halusi näyttää naiseutensa koko maailmalle poseeratessaan kameralle valkoisessa asussa. Naisella oli kuvien ottamisen aikaan kuukautiset, eikä hänellä ollut kuukautissuojaa. Hän haluaa poistaa kuukautisiin liittyvää häpeää.

Terveiden ja hedelmällisessä iässä olevien naisten keho poistaa emättimen kautta pienen määrän verta joka kuukausi. Yleensä naisen menstruaatiosta kertovat ainoastaan mahdolliset mielialan vaihtelut ja esimerkiksi syömiseen liittyvät himot. Kuukautisvuodon valuminen vaatteisiin estetään erilaisten suojien avulla, kuten tamponeilla, terveyssiteillä tai kuukautiskupeilla.

– Olen nainen, ja sen takia valun verta. Se on sotkuista, se on kivuliasta, se on kamalaa ja se on kaunista. Et tietäisi kuukautisistani, koska yleensä pidän asian piilossa, Gongora aloittaa vahvan puheenvuoronsa Instagramissa.

I am a woman, therefore, I bleed. . It's messy, it's painful, it's terrible, & it's beautiful. . And yet, you wouldn't know. Because I hide it. . I bury things at the bottom of the trash. I breathe, ragged and awkward through the cramps, all the while holding onto this tight lipped, painted on smile. . Tampons? What are those. We don't say those words out loud. Hide them. In the back pocket of your purse, in the corner of the bathroom drawer, at the very bottom of your shopping cart (please let me get a female cashier). . Events or engagements get missed. I'll tell myself it’s the PMS, sure, but it has more to with the risk of being "caught," at what…I'm not quite sure. . And I’m lucky. . Over 100 million young women around the globe miss school or work for lack of adequate menstrual supplies, & fear of what might happen if the world witnesses A NATURAL BODILY FUNCTION. . WHY? . Because hundreds of years of culture have made us embarrassed to bleed. Have left us feeling dirty and ashamed. . STOP PRETENDING. Stop using silly pet names like Aunt Flo because you're too afraid to say "I'm bleeding" or "vagina." Stop wasting so much effort hiding the very thing that gives this species continuity. . START talking about it. Educate your daughters. Make them understand that it can be both an inconvenience and a gift, but NEVER something to be ashamed about. Educate your sons so they don't recoil from the word tampon. So when a girl bleeds through her khaki shorts in third period (pun intended), they don't perpetuate the cycle of shame and intolerance. . This #StartSomethingSunday , I want to highlight @corawomen . . Cora Women is a 100% Organic tampon company. . But that’s not all. They are also breaking barriers. Making it ok to talk about periods, even on social media. Providing personalized, delivered tampon/pad orders right to your door. AND for every box purchased, donating a box of sustainable pads to girls who can't afford menstruation products. . Fuck yeah. That's the kind of stuff I can galvanize behind, no money or even product needed. Just a mission I support on a topic we should ALL be talking about. . More ⬇️

A video posted by Steph Gongora (@casa_colibri) on

Ruoka Terveys Viihdeuutiset

Nämä syötävät helpottavat kuukautisia – listalla myös herkkuja

Kuukautiset vaikuttavat naisten mielialaan, minkä lisäksi monet kokevat myös kipua kuukautisten alkaessa. Nyt terveysasiantuntija Linda Booth on kuitenkin kertonut Daily Mail -lehden mukaan mitkä ruoat auttavat kuukautisten aiheuttamaan turvotukseen, huonotuulisuuteen ja kipuun.

1. Avokado

Varsinkin kivuliaista kuukautisista kärsivien kannattaa syödä avokadoa, koska avokado imee itseensä kipua aiheuttavia kemikaaleja elimistöstä kuin sieni.

2. Lehtivihreää

Pinaatti ja kaali sisältävät paljon magnesiumia, joka auttaa kipuun ja lihassärkyyn.

3. Hummus

Kikherneitä, oliiviöljyä, sitruunaa ja valkosipulia sisältävä hummus alentaa elimistön tulehdustilaa.

4. Tumma riisi

Tumman riisin kuidut auttavat kehoa poistamaan bakteereja.

5. Tumma suklaa

Vähintään 65-prosenttisen tumman suklaan magnesiumipitoisuus auttaa hoitamaan kuukautiskipuja. Tämän lisäksi suklaa tuottaa mielihyvähormoneja, jotka auttavat myös huonotuulisuuteen.

6. Selleri

Selleri auttaa vähentämään kuukautisten aiheuttamaa turvotusta.

7. Ananas

Ananas auttaa kuukautisten aikaan kivuliaisiin kramppeihin rentouttamalla lihaksia.

Ohhoh! Viihdeuutiset

Mies joi vahingossa viikkoja vaimonsa kuukupista

KarateJames-käyttäjänimellä kirjoittava perheenisä kertoi Reddit-sivustolla hetki sitten eräästä ällöttävästä faktasta, jonka hän sai tietoonsa. Hän oli viikkoja juonut vahingossa hänen vaimonsa kuukupista, joka oli ollut kylpyhuoneessa.

Mies selittää, että hänellä on taaperoikäinen lapsi, minkä vuoksi kylpyhuone on aina pullollaan erilaisia leluja. Eräänä päivänä kun hänen vaimonsa oli vienyt miehen hammasharjamukin kylpyhuoneesta pois, mies päätti juoda jostakin esineestä, joka oli lähellä ja muistutti eniten mukia.

Mies oli löytänyt kylpyhuoneesta muovisen pikkumukin, jota oli luullut osaksi jotakin taaperon lelua. Vasta viikkojen kuluttua mies sai tietää juoneensa hänen vaimonsa kuukupista, kun vaimo oli alkanut selittämään kuukautisten aikaan hänen vaivoistaan ja kuukupistaan.

Terveys Viihdeuutiset

Turhauttava syy miksi kuukautiskipuja ei voida estää

Lääketiede on kokenut kovia mullistuksia viimeisien vuosikymmenien aikana. Uusia lääkkeitä kehitetään jatkuvasti ja sairauksia sekä niihin johtavia syitä tutkitaan. Näiden asioiden valossa onkin ihmeellistä, että kuukautisten aiheuttamiin oireisiin ei vielä ole löytynyt lääkettä vuonna 2016.

Kuukautiset aiheuttavat 90 prosentille naisista oireita, mutta niihin ei ole vieläkään lääkettä. Kipuun monet syövät suuria määriä tulehduskipulääkkeitä, mutta aina nekään eivät auta. Research Gate -sivuston mukaan kuukautisten hoitaminen on sen vuoksi aivan lasten kengissä, että kukaan ei ole jaksanut tutkia sitä.

Osa tutkijoista ei usko, että kuukautiset aiheuttavat muunlaisia oireita kuin kipua, minkä vuoksi sen tutkimisesta ei olla päästy yhteisymmärrykseen. Monet naiset ovat kuitenkin kivun lisäksi raportoineet kärsivänsä muun muassa turvotuksesta, nesteen kertymisestä, vatsavaivoista, ummetuksesta ja mielialan vaihteluista.

Yhdeksän kymmenestä naisesta kokee, että heidän työelämänsä, suhteensa ja tavalliset päivittäiset aktiviteettinsa kärsivät joka kuukausi kuukautisten vuoksi. Yli 40 prosenttia naisista ei saa minkäänlaista helpotusta oireisiinsa tällä hetkellä tarjolla olevista hoitokeinoista.

Terveys Viihdeuutiset

Seksiä kuukautisten aikana? Näillä vinkeillä onnistut

Osa pariskunnista viettää puutteen täyttämää arkea naisen kuukautisten aikana. Kaikki eivät kuitenkaan tyydy väliaikaiseen selibaattiin menstruaation aikana. Nyt naiset jakavat vinkkinsä kuukautisten aikana harrastettaan seksiin.

Osa pariskunnista kavahtaa verisiä petipuuhia. Toki neitokaiset voivat tyydyttää miestään myös monella muulla tapaa kuukautistensa aikana, mutta toiset haluavat olla varsinaisessa yhdynnässä.

Seksiä kannattaa harrastaa pyyhkeen tai muun pestävän suojan päällä. 28-vuotias nainen vinkkasi Thrillist-sivustolle, että kuukautisten aikana seksiä on parasta harrastaa suihkussa. Osa naisista käyttää aktin aikana nestettä imevää sientä.

Eräs neitokainen kertoo nauttivansa ennen seksiaktia viiniä niin paljon, ettei varsinainen toiminta ällötä. Kuukautiset antavat myös oivan hyvän tilaisuuden peppuseksin harrastamiselle. Mikäli nainen käyttää tamponia tai kuukautiskuppia, voi häntä tyydyttää helposti kuukautisista huolimatta. Tärkeintä kuitenkin on, että pariskunta on asian kanssa samalla aaltopituudella.