Merten kadonnut saalistaja löytyi – 1,8 metrinen ja hampaat kuin veitset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tutkijat ovat tehneet merkittävän uuden löydön, kun 250 miljoonaa vuotta sitten eläneen petokalan pää löydettiin fossiilina Nevadan autiomaasta Yhdysvalloissa. Sen uskotaan olleen noin 1,8 metriä pitkä ja suuri suu oli reunustettu veitsenterävillä hampailla, jotka se upotti saaliiseensa samalla tavalla kuin nykyiset hait.

Splash

Löydön tekivät Zurichin yliopiston tutkijat Nevadan koillisosassa. Tutkijoiden mukaan löydös on poikkeuksellisen merkittävä, koska sen perusteella ravintoketju kehittyi maapallon joukkotuhon jälkeen uudelleen paljon nopeammin kuin tähän saakka on uskottu.

Aiemmin tutkijat uskoivat, että siihen meni jopa 5-15 miljoonaa vuotta, mutta tuore löytö osoittaa ravintoketjun palautuneen jo kahdessa miljoonassa vuodessa. Maapalloa kohtasi 252 miljoonaa vuotta sitten joukkotuho, joka surmasi 90 prosenttia maan elämästä.