Näin kauan nykyisin seurustellaan ennen häitä – enää ei kiirehditä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

On olemassa pariskuntia, jotka tietävät ensimmäisestä kohtaamisestaan saakka menevänsä tapaamansa osapuolen kanssa naimisiin. Sitten on varovaisemmin suhteeseen asennoituvia deittailijoita, jotka vaativat vuosia tutustumiseen ja liiton kestävyyden varmistamiseen.

Bribebook-sivusto on toteuttanut kyselyn yli 4.000 henkilölle siitä, että kauan he ovat seurustelleet kumppaninsa kanssa ennen avioitumista.

Vastaus on 4,9 vuotta. Toisin sanoen keskimäärin suhteen viides vuosi on se, jolloin parit sanovat toisilleen tahdon. Noin 90 prosenttia pariskunnista muuttaa ennen avioliittoa yhteen ja kokeilevat siten suhteen lujuutta ja toimivuutta.

Avioliittoon astumista odotetaan nykyisin kauemmin kuin entisaikaan. Esimerkiksi 70-luvulla oli tapana solmia avioliitto jo hieman yli parikymppisenä, kun tänä päivänä se mielletään ajankohtaiseksi vasta kolmenkympin pärähdettyä ikämittariin. Avioliiton syvin tarkoitus on sinetöidä rakkaus toiseen ihmiseen koko loppuelämän ajaksi.