Sotilaat määrättiin suojelemaan asukkaita apinoilta – hyökkäykset lisääntyneet

Ohhoh! · Tim Isokivi

Makaki-apinoiden hyökkäyksistä on muodostunut vakava riesa Indonesian Javan saarella. Nyt maan hallinto on ottanut käyttöönsä kovemmat keinot suojellakseen asukkaita aggressiivisilta apinoilta. Javaan on perustettu sotilaista, poliiseista ja paikallisista asukkaista koostuva erikosryhmä.

Ryhmän tehtävänä on partioida kaduilla ja tarvittaessa ampua liian väkivaltaiseksi käyvät makakit. Apinoita varten on viritetty myös ansoja.

– Niin kauan kuin apinat eivät häiritse kyläläisiä, emme ammu niitä, poliisipäällikkö Aries Andhi paljasti Reuters-uutistoimistolle.

Javassa on nähty viime kuukausien aikana ainakin 11 apinahyökkäystä. Suurin osa uhreista on ollut vanhuksia, mutta joukossa on ollut myös yksi lapsi. Paikallisten mukaan apinat käyttäytyvät vain sitä aggressiivisemmin, mitä enemmän niistä yritetään päästä eroon.

Eläinsuojelujärjestöt syyttävät apinahyökkäyksistä eläinten luonnollisena elinympäristönä toimivien metsien tuhoa. International Animal Rescue Indonesia -järjestön Robithotul Huda vastustaa apinoiden tappamista, mutta myöntää että pelkästään niiden pelottelu pois ei johda pysyviin tuloksiin.