Koirille järjestettiin surffikilpailut – hulvaton näky laineilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaliforniassa etsittiin lauantaina 5. elokuuta aaltojen koirakuningasta. Kymmenet erilaiset koirat ottivat paikallisella rannalla osaa World Dog Surfing Championships -kilpailuun.

Korien kansainvälinen surffikilpailu järjestettiin Linda Mar Beachilla toista kertaa. Kuten ihmisten urheilukisoissa, koirat jaettiin omiin ryhmiin painonsa mukaan. Osa kilpaili yksin, osa samanaikaisesti omistajiensa kanssa.

Kilpailua tuomaroitiin lähinnä sen perusteella, mitkä koirat onnistuivat pysyttelemään parhaiten seisaallaan laudan päällä. Tuomaristoon kuuluneen Sam Stahlin mukaan pisteisiin vaikuttivat myös tyyli, koiran tyyneys ja se, kuinka hyvin eläin onnistuu liikkumaan laudallaan.

World Dog Surfing Championships -kilpailuun osallistui tänä vuonna noin kolme tusinaa koiraa, mikä on viisi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Kaikilla kilpailuun osallistuneilla koirilla oli päällään pelastusliivit. Surffaamisen alueella järjestettiin frisbiin- ja pallonnoutokisoja ja koiranäytös.

Kilpailun voittajana selvisi Abbi Girl -niminen koira jo toista vuotta peräkkäin. NPR-sivuston mukaan tuomarit kehuivat etenkin eläimen tasapainoa. Abbie sai palkinnoksi pokaalin, ja hänen omistajansa puolestaan pullollisen viiniä.