Naisella oli hammasraudat 10 vuotta sitten – röntgenkuvasta karu löytö

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lääkärit ovat löytäneet 30-vuotiaan naisen oduoille vatsakivuille yllättävän syyn. Hänen elimistöönsä oli päätynyt oikomislankaa, jonka oli peräisin yli 10 vuotta sitten käytetyistä hammasraudoista. Lääkärit luulivat naisen kipujen aiheutuneen ensin sappirakosta.

Potilas kuitenkin palasi valittamaan kivuistaan. Röntgenkuvasta kävi ilmi, että hänen ohutsuolessaan oli lankamainen vieras esine.

Nainen joutui leikkaukseen, missä lääkärit poistivat hänen elimistöstään seitsemän sentin pituisen oikomislangan. Se oli puhkonut potilaan ohutsuolen osia ja saanut elimen kiertymään ympäriinsä.

Leikkausta suorittamassa ollut lääkäri Talia Shepherd kertoi Popular Science -lehdelle kirurgien olleen järkyttyneitä löydöstä. Potilaan hammasraudat oli poistettu 10 vuotta sitten, eikä hän muistanut nielaisseensa tai kadottaneensa sen osia. Shepherdin mukaan on yllättävää, että oikomislanka oli ehtinyt olla niin kauan elimistössä aiheuttamatta pahempaa kipua tai vakavampia vammoja.