Muinainen krokotiili nimettiin Lemmy Kilmisterin mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten Motörhead-yhtyeen nokkamiehenä tunnetulla Lemmy Kilmisterillä oli maine yhtenä rockmaailman hurjimmista tähdistä. Ei siis ihme, että miehen mukaan on nyt nimetty jurakaudella elänyt ja häjyksi kuvailtu krokotiililaji.

Lemmysuchus, eli Lemmyn krokotiili, oli lähes kuusimetriseksi kasvanut matelija. Kivikovan panssarikuoren peittämän eläimen uskotaan olleen yksi aikakauden vaarallisimmista vesipedoista. Ravinnokseen se käytti erityisesti kilpikonnia, joiden kuoret se murskasi helposti valtavilla leuoillaan.

– Lemmy menehtyi jo loppuvuodesta 2015, mutta uskomme että hän olisi nostanut tuoppiaan Lemmysuchusille, yhdelle häjyimmistä merieläimistä mitä maapallolla on koskaan elänyt, Lontoon luonnontietellisen museon kuraattori Lorna Steele kertoi BBC:n mukaan.

– Pitkäaikaisena Motörhead-fanina on upeaa saada tilaisuus tehdä rocktähdestä kuolematon tällä tavoin, nainen jatkoi.

Lemmysuchus eli nykyisen Iso-Britannian alueella yli 145 miljoonaa vuotta sitten. Brittiläisen rockhitorian suurimpiin tähtiin lukeutunut Lemmy Kilmister eli puolestaan vuosina 1945-2015.