Aivovammasta kärsivä: Näin avustajakoira pelastaa kohtauksen sattuessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avustajakoirat tarjoavat monille sairauksista ja vammoista kärsiville korvaamatonta apua. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii yhdysvaltalaisnaisen tuore Youtube-video, jossa hän esittelee koiransa kykyä auttaa hädän hetkellä.

Janayella on traumaattinen aivovamma, minkä ansiosta hän saa toisinaan pahoja kohtauksia. Kohtaukset saattavat koitua hengenvaaralliseksi, mikäli hän lyö päänsä. Onneksi naisella on apunaan Colt-koira.

Youtubessa jaetulla videolla Janaye esittelee, kuinka Colt auttaa häntä hätätilanteessa. Kun nainen saa kohtauksen, menee koira makaamaan hänen päänsä alle tyynyn lailla. Tällä tavoin koira ehkäisee Janayen päätä kolhuilta.

Naisen mukaan videolla nähtävät tilanteet eivät ole oikeita kohtauksia. Janayen täytyy harjoitella Coltin kanssa säännöllisesti, jotta koira varmasti osaa toimia todellisessa tilanteessa oikein.