Suomalaispelaajan joukkueelle e-urheilun maailmanmestaruus – sai miljoonapalkkion!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaispelaajien paremmin Matumbaman-nimellä tuntema 22-vuotias Lasse Urpalainen on niittänyt menestystä Yhdysvaltojen Seattlessa kisatussa The International peliturnauksessa, jossa hänen eurooppalainen joukkueensa Team Liquid kukisti Dota 2 -kilpakumppanit ja lopulta voitti finaalissa kiinalaisen vastustajansa selvästi.

Saavutusta pidetään yhtenä pelimaailman maailmanmestaruuksista. Finaalia oli paikan päällä seuraamassa arviolta 10.000 katsojaa. Maineen ja kunnian lisäksi viisihenkinen voittajajoukkue sai erittäin merkittävän lähes 10 miljoonan euron rahapalkkion, josta osa tulee luonnollisesti joukkueen päätähtenä toimineelle Urpalaiselle. Jos summa jaetaan joukkueen kesken tasan, saa jokainen lähes kaksi miljoonaa euroa.

Vaikka tietokonepeliurheilu, eli niin sanottu e-urheilu, on vielä julkisuudessa marginaalissa, niin alan kilpailuissa liikkuu merkittäviä määriä rahaa. Joukkueen muut jäsenet ovat Libanonista, Jordanista, Bulgariasta ja Saksasta. Urpalaisen joukkue Team Liquid on omien sanojensa mukaan eniten tähän mennessä tienannut e-urheilulla tienannut joukkue. Lisää lajista ja joukkueesta alla nähtävällä videolla.